Як приготувати домашнє морозиво: найкращі рецепти

25.08.2023
46
Шоколадне морозиво
100 г (1 плитка) шоколаду
Вершки жирні (понад 30%) - 300 мл
Вершки легкі (10%) - 100 мл
3 ст.л цукру
Змішайте поламаний на шматочки шоколад, цукор та легкі вершки. Розігрійте усе в мікрохвильовій печі (у декілька підходів, кожні 10-15 секунд перемішуючі) або на водяній бані. Отримана суміш має бути достатньо теплою, аби шоколад розтопився, але не гарячою. Перемішайте, щоб суміш стала однорідною, та залиште охолонути до кімнатної температури. В окремій посудині збийте холодні жирні вершки. Коли вони збільшаться у розмірі та стануть густішими, обережно додайте шоколадну суміш кімнатної температури та обережно перемішайте. Вилийте суміш у контейнер та накрийте кришкою (або ж просто накрийте ємність плівкою) та поставте в морозильну камеру на 8-12 годин (до бажаної консистенції).

Вершкове морозиво
200 г (2/3 банки) згущеного молока
400 г (пачка) жирних вершків для збивання (з жирністю понад 30%)
Вершки збийте міксером. Коли вони збільшаться у розмірі та стануть густішими, додайте згущене молоко та зміщайте. Накрийте посуд плівкою або розкладіть у спеціальні форми та поставте у морозильну камеру на 5-7 годин. Готове морозиво можна прикрасити свіжими сезонними ягодами.

Плодово-ягідне морозиво
1 склянка подрібнених сезонних ягід або фруктів,
1 склянка молока або легких вершків (8-10%),
3 столові ложки цукру.
Почистіть та дрібно поріжте ягоди або фрукти, збийте їх блендером. Цукор розчиніть в теплому молоці, поступово додайте в блендер. Збийте усе в однорідну суміш, розкладіть у креманки, поставте в морозильну камеру на кілька годин.

Бананове морозиво
2 столових ложки меду,
2 банана
200 г густого йогурту
Поріжте банани невеликими шматочками, покладіть в морозильну камеру на 1-2 години. Потім йогурт, мед та банани збийте блендером. Готову суміш покладіть в морозилку ще на кілька годин. Готове морозиво можна прикрасити тертим шоколадом.
До речі, морозиво - один з 7 найефективніших легких способів заспокоїтися.